Terschelling 26 december

Jaarlijks verrassend wandelevenement op 2e Kerstdag

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"88","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"328","typeof":"foaf:Image","width":"800"}}]]

 

Nieuwsbrief november 2016

De vijftiende kerstwandeltocht komt er bijna aan! Terwijl de Sint en zijn Pieten net gearriveerd zijn, bereiden wij ons voor op een mooie wandeltocht op tweede Kerstdag. Dit jaar staat de tocht in het teken van het herdenkingsjaar 1666.

De Kerstwandeltocht is vanouds vooral een uitgezette wandelroute van ca 10km via wegen en paadjes waar niet iedereen zelf snel komt, met een paar leuke ‘aankledingen’ onderweg. Dit jaar is de focus iets meer dan andere jaren op wat er onderweg te zien en te horen is, en dat allemaal in het teken van ‘1666’. Zo speelt Rene de Beer vooral zeemansliederen bij de warme chocomel-tent van Waddenfood, er zijn illustraties en geluidsfragmenten te zien en horen, en de film van 1666 wordt vertoond tijdens de wintermarkt bij ApartHotel Boschrijck. Compagnie Barrevoet vertoont samen met een aantal jeugdige acteurs van de eigen toneelopleiding een speciaal voor deze dag en in dit thema gemaakte voorstelling. En onderweg zijn er speciaal voor deze jubileumeditie nog een paar verrassingen .

De route loopt deze keer vooral door de bossen bij West: de plaatsen waar de West-Terschellingers naartoe vluchtten ten tijde van de grote, door de Engelsen veroorzaakte dorpsbrand…. (Toen natuurlijk nog geen bos, maar enkel duinbegroeiing). De tocht gaat zo veel mogelijk via droge paden, maar bij nat weer moet er wellicht op enkele plekken een plasje gepasseerd worden. Laarzen of waterdicht schoeisel zijn daarom aan te raden.
Start en Finish vinden, zoals ook de afgelopen paar jaar, plaats bij ‘Westcord ApartHotel Boschrijck’.  Daar is ook de Winterfair met een keur aan kraampjes van eilander ondernemers. Er is genoeg eten en drinken verkrijgbaar voor  de lopers en  ook voor mensen die niet aan de tocht deelnemen. Verder is het hier lekker genieten van de gezelligheid, vuurtjes en muziek. Speciaal voor de kinderen wordt een aantal poppenkastvoorstellingen van Kaatje en Mup vertoond.

Start Kerst wandeltocht: 10.30-13.30u Westcord ApartHotel Boschrijck, Sportlaan, West-Terschelling.
Kaartjes kosten: € 8,= voor volwassenen en € 4,= voor kinderen tussen de 6 en15 jaar.
Een uitdrukkelijk verzoek van de organisatie om de auto thuis te laten of te parkeren bij het zwembad.
Honden mogen mee aan de lijn. De tocht is minder geschikt voor kinderwagens en buggy’s. Voorverkoop bij Waddenchic in Midsland en online via de VVV