Terschelling 26 december

Jaarlijks verrassend wandelevenement op 2e Kerstdag

De organisatie is de afgelopen weken druk bezig geweest met het op poten zetten van alweer de 13e Kerstwandeltocht.

We lichten alvast een tipje van de sluier op:

Start en finish zal, net als de afgelopen 2 jaar, plaats vinden bij ‘Westcord Residentie Boschrijck’, aan de Sportlaan in West-Terschelling.
Wegens groot succes wordt er op het terras van het hotel wederom een gezellige ‘Winterfair’ georganiseerd. Eilander ondernemers bemannen de kraampjes en bieden daar hun waar aan. Natuurlijk kunt U er terecht voor een hapje en een drankje. Daarnaast zal er muziek zijn en voor de kinderen is er ook van alles te doen.
De markt is zeker de moeite waard om te bezoeken, ook als U niet mee kunt of wilt lopen met de wandeltocht. Wij vragen bezoekers en deelnemers met klem de auto zo veel mogelijk thuis te laten. Parkeren kan uitsluitend achter het Hotel bij het zwembad.

De route, uitgezet door Remi Hougee van Staatsbosbeheer,bedraagt ongeveer 10 km. Via onbekende bospaden, hazenpaadjes in het duin en langs uitkijkpunten met vergezichten over het duin of over het natuurgebied de Noordsvaarder wandelt u langs de mooiste plekjes bij West-Terschelling.

Zoals U van ons gewend bent zijn er onderweg een aantal posten.
We lichten er een paar dingen uit:

Theater Compagnie Barrevoet is wederom van de partij. Het lukt Judith en haar partner Martin toch ieder jaar de deelnemers te verrassen en tot overpeinzing aan te zetten. Afgelopen jaar leverde dat een enorm aantal mooie nieuwjaarswensen op, die overigens nog steeds te lezen zijn op onze site.
Geïnspireerd door een bijzondere locatie, zorgt Compagnie Barrevoet dit jaar voor een theatrale verrassing tijdens de wandeling. Het thema 'Dromen over vrede' vormt hierbij het uitgangspunt.

Vanzelfsprekend zijn Wim en z’n team dit jaar weer van de partij met warme chocolademelk.
Vanaf dag 1 zijn zij als partner betrokken geweest bij onze tocht. Eerst onder de naam: Slijterij Lutine, sinds 2005 onder de huidige naam Waddenfood.

Nieuwe partners zijn Sake en Sybrich van de Ké Rijf bar op West.
Afgelopen jaar liepen zij zelf mee met de Kerstwandeltocht en boden zich spontaan aan als sponsor. Dat lieten we ons geen 2 maal zeggen.
Intussen hebben we een mooie plek voor hun uitgekozen alwaar zij de deelnemers op hun eigen wijze zullen gaan verrassen.
Ook nieuw dit jaar is natuurvrouwtje Margot Otten, die het thema ‘Tijd, van het donker naar het licht’, gestalte gaat geven.

Onderweg zult U nog een paar ‘oude bekenden’ tegen gaan komen maar laten we nog niet alles verklappen.

Kaartjes voor volwassenen kosten: € 8,=. Kinderen van 6 t/m 15 jaar: € 4,=. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis.
U kunt Uw kaartjes van te voren kopen bij ‘Waddenchic Outdoor Fashion’ in Midsland of bij ‘Westcord Residentie Boschrijck’ in West.
Online voorverkoop kan via de VVV Terschelling, www.vvvterschelling.nl

Om alvast in de sfeer te komen, tonen we hier de affiche, die gewoonte getrouw door Frans Schot wordt gemaakt.
Want zoals ieder jaar krijgt iedere deelnemer, na volbrenging van de tocht, een Certificaat uitgereikt.

Tot ziens op 2e Kerstdag!

Namens Partners, SET en de vrijwilligers

De Werkgroep Kerstwandeltocht:

Frans, Remi en Saskia.

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"67","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"848","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]]