Terschelling 26 december

Jaarlijks verrassend wandelevenement op 2e Kerstdag

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"88","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"328","typeof":"foaf:Image","width":"800"}}]]

 

Momenteel maken we ons op voor alweer de 14e editie van de Kerstwandeltocht op Terschelling.
Het wordt een treffen met oude bekenden en ook nieuwe mensen zullen hun opwachting maken om van deze Kersttraditie een feestje te maken.

Dit jaar zal de route een gedeelte van West bestrijken waar we in de beginjaren van de Kerstwandeltocht ook vaak vertoefden: de Noordsvaarder.
Remi Hougee van Staatsbosbeheer heeft dit jaar wederom zijn best gedaan een route te maken die menigeen, eilander of niet, zal verassen.
Bijna alle landschappen van Terschelling passeren de revue: bos, oude duingebieden, strandvlaktes, strandsduinen en natte duinvalleien. De tocht gaat zo veel mogelijk via droge paden, maar bij nat weer moet er wellicht op enkele plekken een plasje gepasseerd worden. Laarzen of waterdicht schoeisel is daarom aan te raden.

Zoal inmiddels iedereen die wel eens meegelopen heeft, weet komen we onderweg het een en ander tegen.
Zoals dit jaar ook weer Judith en Martin. Dit jaar staat het zeer actuele thema gastvrijheid centraal:
Theater Compagnie Barrevoet heet de wandelaars welkom in een fantasievol koninkrijk waar gastvrijheid het grootste goed is. Naast de vaste spelers kunt u dit jaar genieten van drie jonge acteurs van de Barrevoet Jeugdopleiding.

Een andere goede bekende is natuurlijk Wim met zijn team van ‘Waddenfood’. Al jaren onlosmakelijk verbonden met de Kerstwandeltocht. Dit jaar met Life muziek van de gelegenheidsformatie: Rene de Beer en Peer Pfeifer.  En zoals trouwe lopers intussen weten kun je op deze post altijd rekenen op een lekker warm drankje…..

Nieuw dit jaar zal de deelname zijn van het team van ‘Ieders Plak’. Zij gaan ons verrassen met….. swingende kerstmuziek en er is ruimte om even uit te puffen en te genieten van iets lekkers in het gezellige huiskamercafé.
Ieders Plak is een nieuw geopende plek op Terschelling boordevol inspiratie, sport, ontspanning en bezinning (www.iedersplak.nl).

Start en Finish zullen zoals ook de afgelopen paar jaar plaats vinden bij ‘Westcord Residentie Boschrijck’.  Daar zal ook de Winterfair zijn met een keur aan  kraampjes van eilander ondernemers. Er zal genoeg te eten en te drinken zijn voor de lopers maar ook voor mensen die niet deelnemen kunnen hier lekker genieten van de gezelligheid en muziek.
Dit jaar mogen we 2 nieuwe jonge speelmannen verwelkomen in ons midden: Corné Zorgdrager en Willem Roos. Zij zullen af en toe een gezellig deuntje spelen en de lopers verwelkomen bij terugkomst.

Start: 11.30 tot 13.30u Westcord Residentie Boschrijck, Sportlaan, West-Terschelling.
Kaartjes kosten: € 8,= voor volwassenen en € 4,= voor kinderen tussen de 6 en15 jaar.
Een uitdrukkelijk verzoek van de organisatie om de auto thuis te laten of te parkeren bij het zwembad.
Honden mogen mee aan de lijn. De tocht is minder geschikt voor kinderwagens en buggy’s.