Terschelling 26 december

Jaarlijks verrassend wandelevenement op 2e Kerstdag

In 2001 is de Kerstwandeltocht Terschelling in het leven geroepen door een aantal Terschellinger ondernemers. Doel was om voor zowel badgasten als eilanders een verrassende wandeltocht te organiseren op een dag dat er weinig te beleven viel, 2e Kerstdag.

Kerstwandeltocht 2013

Andre Lambregts en Saskia van ‘Outdoor Terschelling’ zorgden voor de organisatie en de route. Frans Schot ontwierp de certificaten en advertenties.
Jarenlang was de start en finish van de Kerstwandeltocht bij Sjon en Neeke van de ‘Walvis’ op het Groene Strand.
Sponsor van het 1e uur en bemanning van één van de posten onderweg was Theo van drankhandel ‘Lutine’. Dit werd later Wim Reinigert met ‘Waddenfood’.
Intussen waren Joop Van Urk en zijn dochter Martine van ‘Cranberry Terschelling’ ook al betrokken als sponsor bij de Kerstwandeltocht.

In 2010 ging de Kerstwandeltocht niet door.
Maar in 2011 werd er een doorstart gemaakt met een nieuwe organisatie:
Boswachter Remi Hougee van Staatsbosbeheer werd verantwoordelijk voor de route, Frans Schot deed als vanouds de certificaten en advertenties en Saskia van de Nieuwegiessen van ‘Waddenchic’ ging de organisatie van de Kerstwandeltocht doen.
Startpunt dat jaar was ‘de Loods' aan de Willem Barentzskade op West.
Sinds 2012 valt de Kerstwandeltocht onder de SET (Stichting Evenementen Terschelling)
Datzelfde jaar is er samenwerking gezocht met “Apart Hotel Boschrijck “.
Als uitbreiding van de Kerstwandeltocht is er bij het hotel van alles te doen voor jong en oud. Een hapje en een drankje met muziek natuurlijk. En ook al neem je niet deel aan de Kerstwandeltocht dan ben je altijd welkom om langs te komen!

Tenslotte willen we natuurlijk onze vele vrijwilligers noemen en die het ons mogelijk maakten en maken de Kerstwandeltocht te organiseren op 2e Kerstdag.